Martinról

A Sztorim

Mindenem a mozgás, a jó kaják, az önfejlesztés, az írás és a kriptopénzek. Építem a marketing ügynökségemet, és emellett rengeteg más projekten is dolgozom. Az életcélom az, hogy olyan életet éljek, amivel sokakban meg tudom ingatni a “jó és biztos életről” alkotott tradicionális, beültetett képet. 

28 éves vagyok és Kecskeméten nőttem fel. Budapesten a Corvinus Egyetemen diplomáztam politológiából. Ezután jött a nagy beismerés – rájöttem, hogy nem akarok politológus lenni. Szereznem kellett eladható tudást, ezért megtanítottam magamat honlapokat és marketingkampányokat készíteni, és elkezdtem egy befektetési bankban dolgozni, mint marketing asszisztens. Már az első pár hónapban tudtam, hogy ez volt valószínűleg az első, és az utolsó tradicionális munkahelyem. Egyszer például a feletteseim írásbeli megrovásban akartak részesíteni (???), mert home office-ban dolgoztam egy napig. Én ettől természetesen nagyon megijedtem.

Jött az egyéni vállalkozás, és a rengeteg stressz. Szereztem ügyfeleket, és kielégítettem legjobb tudásom szerint cégeik marketinges szükségleteit. Aztán jött 2020.

De nem csak Covid. Egy mindent megváltoztató betegség, egy nagy műtét, és önmagam újraépítése. Azt hittem, hogy ami történt, megbélyegzett. Hogy nekem rossz. Haha! Igazából szabaddá tett. 

A nagy csapat elhagyták Magyarországot. Egy kétségbeesett, összezavarodott, félelmekkel teli fiú és a bőröndje. Aki azt hitte, az élet kihúzta a alóla a szőnyeget. Akinek megszűnt a bizalma a teste iránt. 

És mi következett ezután? Dél-Amerikába utaztam. Egy idegen országba költöztem ismerősök nélkül, ahol a nyelvet sem beszéltem. Elkezdtem salsa órákra járni. Kiugrottam egy repülőből. Futottam, úsztam, kondiztam, kickboxoltam, és visszaszereztem a bizalmat a testem iránt. Megismertem rengeteg új embert. Megtanultam egy új nyelvet. Levezettem 20000 km-t, és felfedeztem Andalúzia egy részét. Kiszabadultam.

Olyan félelmeket győztem le, amikkel valószínűleg a betegség nélkül életem végéig sem lett volna merszem szembenézni. De ez már mind a múlté. A jelenben azt az életet építem és élem, amiről annak idején a budapesti albérletemben csak álmodoztam. 

Life hack-ekről, egészséges táplálkozásról, az élet tapasztalataimról, vagy akár anyagi függetlenségről is írok a blogomon. Igazából minden olyanról, ami 1)érdekel 2)úgy gondolom, hasznos lehet másoknak is. 

És hogy mi a titkos célom? Hogy mindezt úgy tegyem, hogy ne hajtsak fejet a mostani trendeknek. Hogy ne játsszam meg magam. Hogy ne adjam elő azt, ami nem is igaz. Hogy ne legyen célom befolyásolni, és manipulálni az emberek megítélését. Megpróbálkozni azzal, hogy őszintén, önmagam legyek. És magasról leszarni, hogyha ez valakinek nem tetszik.